sreda, 01. januar 2014

Kaj ne bom... ali bom

Kaj ne bom... ali bom? Seveda v 2014. Poznano? Novo leto je fantastična odskočna deska za vse, kar nismo v vseh preteklih letih, a sedaj bomo. Nedvomno.Le kaj je takšnega na tem začetku leta, da zbrišemo realnost razmišljanja, statistično objektivnost dolge časovne vrste nečesa "kar nismo" ali še vedno "smo", in zavrtimo kolo ponovno? Morda ni pomemben vzrok, morda je pomembna odločenost. Morda je enostavno laže šteti od ena ponovno dalje... Kdo bi vedel, kajne?


Torej... Kaj ne bom... ali bom? Samo eno je 100%. Še vedno bom jaz. Čeprav bom delala drugače, se odzivala drugače, dajala drugače in sprejemala drugače, ljubila drugače in preklinjala drugače, karkoli... še vedno bom jaz.  Samo to vem. 100%! In to mi zadostuje. Da bom, čeprav morda drugačna, a še vedno svobodna, načelna, včasih nemogoče zakomplicirana, preveč občutljiva, a čustvena... pač jaz. Nekaj pomirjujočega je v tem. Da se zavedaš, da ima tvoja duša korenine, ki jih ne izruje noben veter, noben vihar, ne odnese noben plaz... 


Ker potem ima tvoja duša, naj jo vrtinčijo okoliščine in dogodki še tako močno, vedno svoj dom. In dom... je varnost. Kadar se počutimo varne, smo lahko vse, kar si želimo. Zares vse! In potem je čisto mogoče, da letos... ne bomo več ali bomo, kajne? 


Ni komentarjev:

Objava komentarja