sreda, 07. julij 2010

Nesmiselna evolucija možganov ... ali se je "Narava" zmotila?

Prodati nekaj, kar ne bi smelo biti nikoli predmet trgovanja, je dejansko razčlovečenje človeka. In potem se vprašam : so se naši možgani razvili v primerjavi z ostalimi bitji na tej zemlji zaradi tega, da izhajamo iz najbolj primitivnih nagonov v sebi? Ker to pomeni, da uporabljamo samo tisti, evolucijsko najstarejši del možganov, ki jih ima vsaka kača? Je pomembno samo "kako preživeti"? Smo dobili nekaj tako dragocenega, posebnega, da kopičimo stvari? 

Smo kaj drugačni kot podgane?

Mar res ni pomembno, kako se počutite, ko razmišljate o sebi, kako vidite sebe?!A ni to najbolj pomembno? Vaše osebno mnenje o sebi kot človeku... Vsak trenutek v svojem življenju pogledati sebi v oči in se nasmehniti. Ker smo ostali kljub vsemu, kar nas je hotelo dotolči, ponižati, razvrednotiti, prodati, prevarati, nalagati, ...  ljudje ...Ni to najbolj pomembno, vas vprašam?

Verjeti v dobro v človeku, v načelno poštenost, je danes tretirano kot naivno. Je nekaj narobe z mano ali sistemom vrednot v tem svetu, če je vera v dobroto in poštenost tretirana na ta način? Vas vprašam ...

Ni komentarjev:

Objava komentarja